Springarens sista vila

Jag har nu, efter dryga åtta års medlemskap (med skiftande grad av framgång), avslutat mitt konto på Happy Pancake. Jag kommer troligtvis återvända, i sinom tid, men för mitt gamla alias och trogne följeslagare, vitspringare, är detta slutstation.

Åtta år är en lång tid. I nätdejting-år en evighet. Springaren var gammal. Gammal och trött. En sliten krake, sedan länge redo för limfabriken.

Istället för gravöl tänkte jag bjuda er ett axplock av de mejl som skickats det senaste halvåret, komplett med grammatiska missar och osmickrande inställsamhet. Kan inte påstå att jag är särskilt stolt över det som bjuds, men skäms å andra sidan inte heller. Vissa mejl är mer kreativa än andra. Vissa uppenbart skickade under påverkan. Andra bara författade som rent tidsfördriv.

Mottagarna har varit kvinnor av varierande etnicitet, skönhet, längd, vikt, befattning, hårfärg och intresse för skidor och alpint. Bland annat…

hon som älskade Sydafrika.

hon som jobbade som narkossköterska.

hon med fäbless för killar i snickarbyxor.

hon som gillade långa killar.

hon som fyllt i samtliga personuppgifter, utom längd.

hon från Helsingborg, som uppskattade ärlighet och humor bland mycket annat.

hon som älskade långa promenader, musikalitet och konstnärskap.

hon som ansåg sig vara söt.

hon som var söt på riktigt.

hon vars profilbild jag råkade gilla.

Är, som ni ser, ingen förföringskonstens Albert Einstein. Vad det nu betyder. Men, heller inte dum nog att göra samma misstag om och om igen med förhoppning om att resultatet ska bli ett annat. Har ingen färdigskriven mall. Jag klipper inte och klistrar. Fyrar inte av hagelskur efter hagelskur i hopp om att träffa i alla fall någon.

För det tycker jag ändå att jag förtjänar en smula cred, även om nu resultatet – det vill säga att ingen vill ha mig – varit just precis detsamma.

 • Lina

  Har ingen av dessa svarat?! Vilka tråkmånsar, även om du nu råkar vara för kort eller om det är viktigt att kunna springa så förtjänar de flesta mail ett svar. Frågan om vad en narkossköterska, det om Sydafrika och mailet om söt kanske inte var dina bästa verk direkt men att du är ståtlig i hinkstyltor och lätt att springa ifrån om man vill vara för sig själv borde få alla med humor på fall! Du gör rätt i att pausa där ett tag, mail har börjat bli för abstrakta för mänskligheten.

 • En härlig kille

  Apartheid är bevisligen ingen isbrytare, men narkosläkarfrågan gillade jag själv. Kanske däremot krävs att man är bekant med den gamla Hassan-busringningen för att uppskatta den till fullo. Tror heller inte att det fanns så mycket annat att jobba med i just hennes fall. Vissa skriver ju bara vad de arbetar med, följt av ett ”fråga om du vill veta något”.

  Rena komplimanger är dock den absolut tråkigaste formen av mejl, men man måste ju anpassa innehållet efter mottagaren. Vissa skickar ju girigt i sig av smicker medan andra säkerligen är proppmätta. Har man ingen presentation men typ tolv selfies så kan man ju heller inte förvänta sig mycket annat. Sen bör man förstås fråga sig om en sån människa är någon man ens vill beblanda sig med, men ett bra leende är ändå svårt att motstå.

  Vad gäller brist på svar så tycker jag ändå att det är helt okej. Orkar ju själv sällan svara på trevliga mejl eftersom jag redan förbrukat all energi på att författa egna, och att läsa +20 friarbrev kan nog vara lika utmattande även det. Men många av mina mejl genererar inte ens ett besök längre. Vissa läser inte överhuvudtaget, trots att de varit inloggade, och sånt gör sannerligen inte under för motivationen.

 • Simsim

  Jag skrattade högt redan på apartheidmailet! Men du vet ju redan att jag tycker att du är sjukt rolig. Själv hänger jag fortfarande kvar, det är ju åtminstone lite komiskt ibland.
  Lycka till i det där riktiga livet!

 • Sara Nyström

  Du är ju poetisk! Vilken underbar och underhållande läsning. Garvade högt för mig själv igår kväll när jag av en slump hamnade här. Glad att jag hittade dig på Instagram så jag kan fortsätta följa dina inlägg. Mvh Shmi 78

 • En härlig kille

  Tack! Fast jag är ju givetvis redan tillbaka, eftersom det där riktiga livet ju var skälet till att jag hamnade på Happy Pancake från första början. Fick dock en rejäl nytändning när jag började om på ruta ett med nytt användarnamn och ny presentation. Skrev några av mina hittills bästa mejl, för att sedan få cirka noll svar, och nu hatar jag hela världen igen.

 • En härlig kille

  Tack så mycket för de vänliga orden :)

 • Marianne Sandström

  Jag såg bara spydighet och bitterhet i texten så jag anser att problemet ligger hos springaren, eller var det härlig kille? Vad äter härlig kille då innan han går in på Happy Pancake, som gör att han gör narr av de dom mailat till honom? Jag hoppas vid Gud att jag inte gjort det. Jag kanske har konstig humor som inte fattar det roliga i det hela. Måste ändå ge honom ett erkännande, att stå ut i åtta år

 • En härlig kille

  Tråkigt om du aldrig fick svar, men trösta dig i så fall med att du var tjock och värdelös.

 • Marianne Sandström

  Jag kan inte engelska, jag bor i Sverige och pratar svenska

  Skickat från min Windows Phone

 • Marianne Sandström

  Var de orden till mig ?

 • Marianne Sandström

  Svar på vad?

 • Marianne Sandström

  Var det mig du menade när du skrev tjock värdelös? I så fall polisanmäler jag dig, så skriver man bara inte

 • En härlig kille

  Gör du det, men en effektivare lösning på problemet vore förmodligen att förbränna fler kalorier än du stoppar i dig.