Därför kallar jag mig inte feminist

Läste i natt en sjuttiofem inlägg lång tråd på Feministiskt Perspektiv och förundrades än en gång över att det finns kvinnor som omöjligt kan förstå många mäns ovilja att kalla sig feminist. Detta alltså i en tråd där man hyllar Maria Svelands artikel i vilken hon bland annat kallar Pelle Billing för antifeminist.

Jag gillar Pelle Billing. Jag tycker att han framför sina åsikter med en respektfull ton och håller den gyllene regeln varmt om hjärtat. Han ser och synliggör alla problem, även om hans blogg i dag är mer av ett komplement till kvinnofrågor än ett forum för dem. Men han bagatelliserar dem inte, och det är ju mer än man kan säga om ”den sanna” jämställdhetsrörelsens syn på frågor som rör män.

Om feminismens fanbärare tycker att det är antifeministiskt, ja, då är heller inte jag feminist, och jag skulle inte heller vilja möta en sådan i en alltför dunkel gränd.

  • härliga tjejer

    Du är allt en härlig kille du! Keep up the härlighet