”Jag jobbar med media!”

Måste bara delge er den diskussion som följde då jag en morgon på väg hem från jobbet twittrade följande rader om Charlie Sheens omättliga aptit på köpebröd:

Heder åt Charlie Sheen som knullar horor för tiotusentals kronor istället för att utnyttja sina fans, ändå.

Ett uttalande som osar av ypperlig ironi, om jag får vara så partiskt självgod, något vilken människa som någonsin har umgåtts med en annan människa givetvis hade snappat upp. Ja, alla utom den frilansande mediearbetaren Linda, a.k.a. lilivanilli då.

Och eftersom diskussionen skedde på ett publikt forum ser jag inga problem med att planka allting rakt av, ocensurerat. Inte för att jag hade sett några problem med det i alla fall. I’m up next liksom.

 • Captain Hindsight

  Vi vet ju alla att journalister är lite bättre på att analysera grejer. Särskilt i efterhand. Captain Hindsight någon?

 • En härlig kille

  Om hela Sverige spottade på svenska journalistkåren, skulle de drunkna utan ubåt. Gammalt betongdjungelordspråk.

 • Guns

  Fy satan vilket bitterfi**a. Så jävla usla journalister som det här landet har är häpnadsväckande. Att dem sedan själva verkar tro att det är respektingivande att spela ut det kortet…Så jävla skrattframkallande. Större delen av journalistkåren skulle ha hårda straff. Om det nu fanns straff för att vara allmänt patetisk och usel.

 • Jontä

  Haha. Jag har själv försökt vara ironisk via sms med katastrofala resultat.
  Sen finns det vetenskapliga studier på att kvinnor visar tendenser till att ha svårare för att förstå ironi. (shit vad jag kommer få skit nu)

 • Ola

  Hehe, det finns ju dock en hel dos sanning i ditt twitterinlägg ang Sheen..Men du vann ju helt klart den här twitterdiskussionen med en jordskredsseger!

 • En härlig kille

  Guns: Hon är frilansande journalist och krönikör vilket inte gör henne till mycket mer journalist än jag var under mitt år på Gamereactor.

  Jontä: Äh, de kvinnliga läsare som inte kan skilja på ironi och genuina känslor har redan fullt upp med att skita ned sig över något jag har skrivit, så du kan vara lugn. Men det stämmer ju. Majoriteten av alla kvinnor jag träffat under mina tjugonio år har helt klart problem att känna av läget. Det finns dock jävligt roliga tjejer som har koll, bör tilläggas.

  Ola: Man har väl förlorat redan vid första otrevligheter, något hon levererade redan från start, men tack ändå!

 • Bonitaappelbum

  Och så finns det vetenskapliga studier som menar att dumma människor i själva verket tror att de är smarta…

  Jag håller helt och hållet med. Majoriteten av alla kvinnor fattar inte alls.. Eller vänta, är det här ironiskt nu.. Asså jag fattar inte..

 • En härlig kille

  Jag skrev i och för sig alla kvinnor jag har träffat, vilket är betydligt mer trovärdigt än ”någon studie”.

 • Bonitaappelbum

  Jag tycker inte att du ska gräva vidare i det där.. Alla kvinnor DU har träffat fattar inte ironi. Varför träffar DU bara kvinnor som inte gör det.. Spara det till psykoanalysen.

 • En härlig kille

  Tråkigt att du verkar ha bestämt dig för att missförstå, eller så tillhör du helt enkelt den majoritet (som faktiskt var nyckelordet i mitt första inlägg) av kvinnor som har problem med just ironi. Det kan vara en hal tvål. Ingenting att skämmas över. Det innebär inte att man är efterbliven. Men efterbliven kan man förstås vara ändå.

  Och nog för att det är trevligt med läsare, men i ditt fall skulle jag nog ta en paus. För din egen skull alltså. Varför sitta här och sura liksom? Gå ut och va glad din jävel.

 • Pingback: Dagens fel : EN HÄRLIG KILLE™