Dag 61, jobbigt läge

En era av kollektivtrafik kan vara till ända. I fem år har jag tagit bussar och tåg i tid och otid för att komma till jobbet, men från och med 2010 räcker det kanske med en rask promenad.

Fem år ska tydligen vara en ganska lagom lång tid att stanna på en arbetsplats, i alla fall om man lägger ned lite tid på att googla fram ett partiskt expertråd. Dessutom verkar både jag och min chef vara eniga om att det är dags att söka ny mark, det var i alla fall hon som tipsade mig om jobbet. Inget man baserar en romantisk komedi på direkt.

Men men, det vore i alla fall himla skönt att slippa marinera i donkenmök och femtio främlingars kroppsodör två gånger om dan gånger fyrtio minuter. Nu är det bara till att ljuga ihop ett imponerande CV och be genomfolklige Idol-Erik spökskriva mitt personliga brev så borde saken vara biff.

Måste även öva på det där med intervjuteknik. Tror det var det jag föll på sist jag sökte jobb. Antingen det eller att jag kom tio minuter för sent. Förberedelse har företrädelse. Woah! Det där kom jag på alldeles nyss. Fan vad spontan jag är, jag kanske inte behöver några förberedelser trots allt..?

En sak som jag däremot redan hunnit gå igenom är det här med goda och dåliga egenskaper. En intervju kan helt klart stå och falla bara på två så enkla frågor om man inte spottar spontana ordstäv omkring sig som jag. Här är i alla fall några egenskaper jag skulle beskriva mig själv med.

Goda egenskaper
- Jag är en ganska samlad människa. Jag har ett inre lugn som smittar av sig och får folk att slappna av i mitt sällskap.

Dåliga egenskaper
- Ger upp så fort jag stöter på problem. Umgås ogärna med kollegor privat. Har problem med auktoriteter. Kort stubin. Rakar huvudet varje vecka som en symbol för den ariska revoltens stundande pånyttfödelse. Tidsoptemist. Besserwisser som inte tvekar att ta till ett kok stryk. Hoppar gärna från jobb till jobb. Solovårare. Går i sömnen.

Jag tror man framstår som lite mer äkta om man vågar stå för sina svagheter, och sånt uppskattar en seriös arbetsgivare.


Förlorat: 1525:- Vunnet: 525:-

  • Jonte

    Jag ska jobba med kött en del framöver. Den du.

  • En härlig kille

    Jonte: Oh my god, OH MY GOD, OH MY ASS!!!!111