Jag siar om framtiden

Jag har börjat spå i modebloggar. Låter det funky? Inte alls, det hela är ganska enkelt.

Alla vet juh att det är modet som styr framtiden. Individell smak är en fluga som tillhör det förgångna och Peter Siepens hatthylla kommer att kastas i flismaskinen tillsammans med Peter själv. Funktionalitet och samhörighet är den nya tidens melodi och är det något som populärkulturen har gjort klart för oss så är det att silverpyjamas är lika med högteknologi medan skinnjackor betyder apokalyps. Du tar med andra ord bara en titt på vad de hetaste trendsättarna ålat i sig för dagen och voila! Framtiden är här.

Och nej, det blir inga flygande bilar. Elin Kling bär inte silverpyjamas på en enda bild. Så jäkla typiskt. Laserkanoner och mat i pillerformat känns helt enkelt inte fräscht nog om vi ska tro detta stilorakel, men skinn däremot, det hittar vi i både väskor, brallor, jackor och skor. Ett riktigt skinnpartaj skulle man kunna säga, till Christer Fuglesangs förtret.

Av detta kan man alltså snabbt dra slutsatsen att framtiden har en och annan citron att bjuda på. Vi kommer börja handla med smuts och troligtvis utveckla gälar precis som Kevin Costner i Waterwod, och allt som flyter kommer att gå åt som statsministrar på Sveavägen när polerna decimerar våra kontinenter till ett par enstaka kobbar och skär. Ska man citera Elins jacka så säger den praktiskt taget att du kan sälja ditt jävla lyxåk och investera pengarna i ett flådigt badkar som du kan paddla runt i medan du bälgar i dig ditt eget urin. In jår fäjs liksom.

Men det är såklart inte hugget i sten. Av alla Kevin costner-scenarion finns det ändå en del att välja emellan. Vi kan lika gärna bli budbärare, eller Elvis-imitatörer. Med skinnpajen på så kan allting hända, om nu inte användet av silverpyjamas ökar drastiskt redan i Maj, för då kommer vi förmodligen kunna tvätta pengar på månen inom mindre än femton år. Det svär jag på.

I framtiden kommer vi att ha en blandning mellan Björn Gustafsson och Michael Boltons gamla fisyr. Superchict!

  • Sandra

    Hej Mattias! Jag läste i ett av dina inlägg att du fått en pin från Nonfighting generation, har du den kvar och om du har det, kan jag köpa den av dig? Mvh Sandra

  • La Fable du Monde

    Sisådär fyra månader försent, men nej, tyvärr, den är borta sedan länge. Ska man dock se det från den ljusa sidan kan jag nu slåss igen, helt oprovocerat.