Dumhet på burk

Vad hände egentligen med alla festliga familjeprogram från nittiotalet? Vad hände med Det Kommer Mera, Fångarna på Fortet och 24 Karat? Goa glada gubbar färgglada kavajer som skrattade åt sina egna skämt medan de blandade knivig frågesport med fysiska aktiviteter och gissningslekar. Så fort arbetsveckan var slut firade SVT med bleckblåsackompanjerade bildmontage och burdust överdesignade logotyper medan fyran stod för en självgod Lasse Holm i combover och fluga. Riktigt popcornvänlig mys-Tv för hela kärnfamiljen.

Idag kostar det 5,50 per samtal om det ska vara värt att engagera sig, och kudos till de som orkar. Det är ett onändligt hav av dansbandsbattles, ensamma mammor och bönder som söker fruar. Helst av allt vill vi tydligen se kändisar som inte kan dansa, dansa på bästa sändningtid. Och Idol såklart, som egentligen bara är en enda lång reklamkampanj för att kränga downloads på CDON när julruschen drar igång.

Förstapris är ett kontrakt där man får chansen att sälja såväl stjärt som själ till skivbolagen och skråla arslet av sig hela sommarlovet på olika stadsfester där de enda som vill ha din autograf är mellanstadieelever som tror att ditt förnamn är Idol. Utbränd och bortglömd lagom till nästa säsong. Mmm, den som ändå finge leva drömmen.

Också har vi naturligtvis alla plågsamt monotona lotterisurrogat som Deal or no Deal, Postkodmiljonären och Pokerfejs. Gör så lite som möjligt och vinn en jävla massa pengar, det är bra Tv det. Kalaskul att kolla på, verkligen. Det är juh så himla roligt när det går bra för slumpmässigt utvalda människor man inte har någon som helst relation till medan man själv ligger hemma i soffan och bara blir fetare.

Igår såg jag det senaste i raden av underhållningssubstitut, nämligen Sanningens Ögonblick på Kanal 5. Det duger fan inte ens som tidsfördriv, det är snarare en riktig jävla klockbroms. Att lägga patiens framstår juh som en extremsport i jämförelse.

Måste det ta en sån jäkla tid besvara varje fråga när man ändå vet att det är det pinsammaste och mest förnedrande facit som ger utdelning? Det borde byta namn till I skottlinjen och fyra av tjugoen snabba smädelser värda 10.000 kronor styck, och om mamma kräks så har man förlorat. Också Harald Treutiger som programledare med Triple & Touch som husband. Det är ett program som jag skulle kolla på.

pontus.jpg

- Välkommen till Sanningens Ögonblick. Jag är gammal Dressmanmodell, och ikväll ska vi ha riktigt jävla tråkigt.

pontus.jpg